Nóg een studiekeuze?

Screen Shot 2016-02-12 at 11.14.51

| Studie keuze nummer 1.023.483 |

Eigenlijk zou ik deze site het liefst zo professioneel en zo strak mogelijk houden, maar eigenlijk vind ik het ook gewoon leuk om zo nu en dan persoonlijke stukjes te schrijven en om jullie up to date te houden over hoe het nou precies staat met de keuze van mijn studie.

In mijn vorige PERSONAL blogpost had ik jullie al ingelicht over de connectie tussen studie stop en meal prep. Twee dingen uit mijn vorige post: | 1 – Sport, gezond eten, slaap en gezondheid is mijn basis drijfveer | 2 – Het is een proces waar ik de rest van mijn leven mee bezig kan zijn |. Ik merk dat op deze manier bezig zijn met mijn gezondheid me zoveel meer energie geeft, dat ik op deze manier zoveel meer uit mijn leven kan halen en ik heb gemerkt dat het een basis is die ik niet los wil laten. Vanaf het begin dit studie jaar heb ik gezocht en gezocht. Welke studie ga ik kiezen, wat wil ik worden later, welke skills wil ik verder ontwikkelen en waar zie ik mezelf later tussen passen? Modeontwerper of Industrieel Ontwerper, Herman Brood Academy of Universiteit, allemaal totaal verschillende dingen en stuk voor stuk dingen die ik op dat moment écht wilde doen. Toen ik mijn lijstje afging, ging ik alleen keer op keer voorbij aan wat voor mij het belangrijkste was waardoor ik keer op keer op hetzelfde terug kwam; mijn gezondheid. Ineens haalde mijn zus iets aan, ‘is de studie Voeding en Diëtetiek hier op de HAN niks voor jou?’ In eerste instantie wuifde ik het af, want ja het staat nou eenmaal bekend dat er geen droog brood te verdienen valt als diëtist, maar ging er toch eens goed overdenken. Mensen helpen.. Praktijk ervaring opdoen en dit over kunnen brengen op anderen, in Nijmegen blijven wonen, nog vier jaar de tijd om aan mezelf te kunnen werken en naast de studie ook nog de tijd hebben om alles te kunnen combineren? Eigenlijk was het en wordt het, telkens weer opnieuw, duidelijk dat ik deze studie moet gaan doen; ik word er simpelweg al vrolijk van als ik eraan denk. So, final desicion? De studie Voeding & Diëtetiek aan de HAN in Nijmegen.

 

| Em.. Bulken? |

Wat een verschrikkelijk woord is het ook, ‘bulken’, zo’n term die alle fitness goeroes en fitness chicks graag gebruiken. Helaas kan ik er geen ander woord van maken. Zoals sommigen van jullie al weten ga ik dit jaar mijn eerste bikini wedstrijd draaien en het lijkt me ook leuk om jullie zo nu en dan in te lichten over hoe het daarmee staat en wat ik precies allemaal doe. Sommigen van jullie zullen zich afvragen waarom ik hiervoor heb gekozen omdat de prep maanden voor de wedstrijd niet echt meer gezond zijn (iets waar ik nu wel naar op zoek ben). De reden dat ik hiervoor heb gekozen is omdat ik er uiteindelijk achter wil komen hoe ver ik kan komen met het ‘manipuleren’ van mijn gedachtes. Ik heb een doel gesteld, nu ga ik me daaraan houden. Ik wil weten hoe die weg ernaar toe voelt, ik wil weten hoeveel overwinningen ik kan maken én natuurlijk wil ik weten hoe het voelt om op dat podium te staan :D.

12 Januari had ik mijn eerste afspraak in Venray met mijn coach, Janny Barents. Twee weken later heb ik mijn voedingsschema en trainingsschema gekregen en ben er vollop mee aan de slag gegaan. De aankomende 5 maanden ga ik goed veel eten om spiertjes op te kunnen bouwen, bulken dus. Aan de laatste drie maanden wil ik liever nog even niet denken, in die drie maanden zal ik van zo’n 21% vet dalen naar zo’n 12-14% vet en zal mijn humeur waarschijnlijk ook iets minder opgewekt zijn :).

Hoe mijn leven er nu uitziet? 4 keer per week training met genoeg rustdagen zodat mijn spieren kunnen herstellen. Twee keer per week ga ik naar de Lidl of de Aldi om mijn boodschappen voor vijf dagen te halen. Ik ben ongeveer 2-3 uur bezig om alles klaar te leggen en voor te bereiden zodat ik vijf dagen lang niet meer aan eten koken hoef te denken (behalve deze week, want ik wilde het iétsje lekkerder maken dan alleen een gekookte pot). Ik eet 7 keer op een dag, waar ik overigens echt super blij mee ben want ik kijk echt ieder moment uit naar mijn volgende eetmoment, en ik drink 2-3 liter water per dag. Maar het belangrijkste is; ik voel me iedere dag echt top. De regelmaat doet me zó goed waardoor ik ook echt dingen wil ondernemen. Iedere dag is een dag goed voor elkaar; vroeg slapen en vroeg opstaan om er de volgende dag er weer een topdag van maken. Veel meiden vinden het vreselijk om te ‘bulken’, doe mij nog maar een paar maandjes extra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *