Fitness Recept 1#

DSC_1155

| 1# Stamppot met Koolvis Recept |

Deze week wilde ik iéts creatiever te werk te gaan met de ingrediënten die ik mag eten en heb ik besloten om er een recept van te maken. Inplaats van alles stuk voor stuk te koken en in bakjes te pleuren wilde ik er iets smakelijkers van maken. De eerste van deze week is een stamppotje. Dit ik heb ik gisteren gegeten en eet ik vandaag en morgen nog als avondeten. Voor donderdag heb ik weer een nieuw recept verzonnen, maar die gooi ik vrijdag online!

 

INGREDIËNTEN: (Voor drie dagen)

  • 3 grote zoete aardappelen
  • 450 gr koolvis
  • 3 gekookte eieren
  • 150 gr spinazie (diepvries)
  • 450 gr gekookte broccoli
  • 4 bosuitjes
  • kerrie kruiden, cayennepeper zout en peper
  • scheut olijfolie

 

Allereerst schil je de sweet potatoes. Je chopt ze in stukjes, gooit ze in een pan en zet ze aan de kook. Zorg dat ze zacht zijn gekookt en klaar voor de stamp (blijven porren in de appel). Van de broccoli chop je ook even alle toppen af, je zorgt dat de toppen in een pan terecht komen waardoor je ze in 8 minuten gaar kan koken. De eieren kook je in de inmiddels nu al derde aangebroken pan. Hoppathee, de vis in de vierde pan, zout, peper en cayennepeper erover heen sprenkelen en niet vergeten om te draaien zo nu en dan. Bosuitjes fijnsnijden en spinazie in de magnetron (tussendoor aantal keer roeren). Alles afgieten als het klaar is en de eieren even laten schrikken ‘boe’ met koud water. Zoete aardappelen, broccoli, spinazie, bosuitjes, kerrie kruiden, zout en peper in 1 van de 4 pannen en stampen maar. Ik heb de stamppot nog even mooi in de vorm van de vis gedrukt met een lepel, maar als ik jou was zou ik nadat je alles op het bord heb gekwakt meteen gaan eten. Klaar is Kees.

 

2DSC_1151DSC_1155

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *