Oats Recept 2#

DSC_1209

| Pompoen met Wortel Oats Cake 2# |

Jaaaa! Mijn geluksmomentje van vandaag. Ik zat zoals gewoonlijk wat na te denken over eten en ineens sprong ik op, heb ik de schalen erbij gepakt, de oven aangezet en heb iets in elkaar geflanst. Heel eerlijk gezegd; het smaakte echt súper lekker. Ik vind het fantastisch dat zoiets gezonds, toch zo lekker kan smaken.

 

 

INGREDIËNTEN:

  • 200 gr  pompoenstukjes (bevroren)
  • 50 gr  wortelrasp
  • 40 gr  havermout
  • 2 eieren (waarvan 1 eigeel)
  • 30 gr  Whey Iso eiwit
  • 30 gr  rozijnen
  • handje gemengde noten
  • handje cranberry’s en gojibessen

 

Ook kan ik hiervan niet zeggen dat het een moeilijk recept is, het is binnen vijf minuten klaar en binnen een half uur eetklaar! Allereerst verwarm ik de oven voor op 200 graden. Daarna ontdooi ik de pompoenstukjes in de magnetron in een afgedekte schaal (6 min). Ondertussen rasp ik de wortel en pak ik een grote schaal erbij. De rozijnen week ik in heet water. Als de pompoenstukjes klaar zijn gooi ik die bij de schaal met de wortelrasp samen met het eiwit poeder, 30gr havermout en de rozijnen. Even mengen.. Cakeschaal invetten, bijvoorkeur met kokosolie, en hoppathee de mix erin. Over de mix besprenkel ik nog de overige 10 gram havermout. De cake moet een half uur in de oven. Check ondertussen af en toe hoe de cake eruit ziet, ik heb hem de laatste tien minuten op 180 graden gezet. Als allerlaatst doe ik voor de topping nog de gemengde noten, de cranberry’s en gojibessen op en naast de cake. Smakuluk etun!

 

DSC_1197DSC_1202DSC_1209

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *