Fitness Recept 3#

DSC_1198

| 3# Pasta van Courgette met een Saus van Magere Rundergehakt, Wortel en Snijbonen Recept |

 

Omdat ik de laatste tijd zo vaak pasta voorbij zag komen in de vorm van courgette, wilde ik een zelf bij elkaar geraapt recept zelf ook maar eventjes uitproberen. Hop, naar de winkel en wat inkopen gedaan. Bij de Albertheijn was de groentenmix in de aanbieding, vandaar dat ik nog wat extra snijbonen in de saus heb verwerkt! De saus smaakt heerlijk! Van de courgette ben ik geen giga fan, maar als alles goed door elkaar heen is gemixt dan smaakt alles súpah. Ode aan kruiden en sambal.

 

Hoi

 

INGREDIËNTEN: (voor een aantal dagen)

 • 500 gr  Mager Rundergehakt
 • 250 gr  Snijbonen
 • 150 gr  Worteltjes
 • 2  Courgette (per bord een halve Courgette)
 • 1  blikje Tomaten Stukjes
 • 1  grote eetlepel Tomatenpuree
 • 1  Ui
 • 1  teen Knoflook
 • 1  eetlepel Sambal Oelek
 • Basilicum, Oregano, Peper en Zout

 

Het lijken misschien wat meer ingrediënten maar het meest ervan zijn extraatjes voor de smaak. Ik ben een indo en ik hou van pittig, dus sambal probeer ik er meestal wel in te verwerken. Allereerst zet je de waterkoker aan, snij je de snijbonen en de wortels in kleine stukjes, en kook je de snijbonen in 8-10 minuten gaar. De laatste drie minuten doe je de wortel er nog bij zodat die ook een beetje zacht worden.

Ondertussen snij je de ui ik kleine stukjes en fruit je hem goudbruin. Dan mag de knoflook, ook in kleine stukjes, een paar minuten meegebakken worden. Als je ui en knoflook hebt gefruit, mag het gehakt erbij geruld worden en in ongeveer 5 minuten gaar gebakken worden. Doe de sambal, tomatenblokjes, tomatenpuree en de kruiden naar wens erbij. Daarna mogen de snijbonen en wortels erbij, waarna je alles nog 2-3 minuten meebakt.

Als laatst raps je per bord ongeveer een halve courgette met een grove raps (ja dat zeg ik toch, raps). De courgette heb ik 2 minuten in de magnetron gedaan, maar om het helemaal healthy te houden zou je je groentjes het beste even kunnen stomen. Pleur de saus en de courgetette lekker op je bord en eten maar!

 

DSC_1193DSC_1201DSC_1185

Verjaardags Recept

wijn

| Gevulde Paprika’s met Krabsalade en Couscous |

met Gehaktballen, Avocado met Pistache en Room, Aardappelkoekjes uit de oven met Ei

 

Het is alweer een weekje geleden dat ik jarig ben geweest. Om het gezellig en klein te houden had ik besloten om een etentje te koken voor de fam, ofja het gezinnetje. Ik was even aan het brainstormen over wat ik precies zou maken en heb het bovenstaande in mijn hoofd in elkaar geflanst! Het recept van de gevulde paprika zet ik hieronder 😀

 

GEVULDE PAPRIKA’S INGREDIËNTEN: (4 personen)

 • 4  grote paprika’s
 • 250 gr  couscous
 • 100 gr  geraspte kaas
 • 120 gr  surimi sticks (krab sticks)
 • 500 gr  griekse yoghurt (0% voor een gezonde keuze, anders volle griekse yoghurt)
 • 3  middelgrote wortels
 • 1  komkommer
 • 1  blikje tonijn
 • 1  ui
 • kerriepoeder, peper en zout

 

 

BEREIDINGSWIJZE:

Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden en zet je een volle waterkoker aan. De paprika’s snij je helemaal door aan de bovenkant zodat je een dekseltje krijgt. Aan de binnenkant van de paprika’s haal je het witte weg en de pitten, dan haal je aan de deksel alle pitten weg en spoel je alle paprika’s nog even goed schoon. De paprika’s met deksel doe je ongeveer 5 minuutjes in de oven totdat je ze een beetje ziet verkleuren! Dan haal je de deksels eraf, schenk je het water uit de paprika’s, strooi je geraspte kaas in de paprika’s en doe je ze nog 3 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten. Ondertussen doe je de couscous in een pan, schenk je 250 ml kokend water eroverheen en laat je de couscous 5 minuten wellen. Als de couscous klaar is dek je de schaal af en zet je de pan ongeveer 15 minuten in de koelkast. De paprika’s met de gesmolten kaas komen mooi zacht uit de oven, die kan je verder nog even af laten koelen.

Voor de vulling snij je de uit, de krabsticks en de helft van de komkommer in kleine stukjes. De rest van de komkommer en de drie wortels rasp je samen met een.. jawel, een raps. Hou wat wortelrasp apart voor garnering, de rest kan je allemaal in de kom doen. De griekse yoghurt, de tonijn en de kruiden kunnen daarna allemaal gezellig in de kom erbij. Effe roere en de vulling is klaar. De paprika’s vul je met eerst een laagje couscous en daarna de vulling. Als topping een paar wortelrapsjes!

 

 

paprik1 paprik2 wijnei

 

Oats Recept 2#

DSC_1209

| Pompoen met Wortel Oats Cake 2# |

Jaaaa! Mijn geluksmomentje van vandaag. Ik zat zoals gewoonlijk wat na te denken over eten en ineens sprong ik op, heb ik de schalen erbij gepakt, de oven aangezet en heb iets in elkaar geflanst. Heel eerlijk gezegd; het smaakte echt súper lekker. Ik vind het fantastisch dat zoiets gezonds, toch zo lekker kan smaken.

 

 

INGREDIËNTEN:

 • 200 gr  pompoenstukjes (bevroren)
 • 50 gr  wortelrasp
 • 40 gr  havermout
 • 2 eieren (waarvan 1 eigeel)
 • 30 gr  Whey Iso eiwit
 • 30 gr  rozijnen
 • handje gemengde noten
 • handje cranberry’s en gojibessen

 

Ook kan ik hiervan niet zeggen dat het een moeilijk recept is, het is binnen vijf minuten klaar en binnen een half uur eetklaar! Allereerst verwarm ik de oven voor op 200 graden. Daarna ontdooi ik de pompoenstukjes in de magnetron in een afgedekte schaal (6 min). Ondertussen rasp ik de wortel en pak ik een grote schaal erbij. De rozijnen week ik in heet water. Als de pompoenstukjes klaar zijn gooi ik die bij de schaal met de wortelrasp samen met het eiwit poeder, 30gr havermout en de rozijnen. Even mengen.. Cakeschaal invetten, bijvoorkeur met kokosolie, en hoppathee de mix erin. Over de mix besprenkel ik nog de overige 10 gram havermout. De cake moet een half uur in de oven. Check ondertussen af en toe hoe de cake eruit ziet, ik heb hem de laatste tien minuten op 180 graden gezet. Als allerlaatst doe ik voor de topping nog de gemengde noten, de cranberry’s en gojibessen op en naast de cake. Smakuluk etun!

 

DSC_1197DSC_1202DSC_1209

 

Oats Recept 1#

DSC_1160

| Tijd voor een Oats ontbijt? 1# |

Ja opstaan, wakker worden en.. ETEN! Voorheen lustte ik geen Havermout, of op z’n Engels gezegd ‘oats’. Ik kon het me herinneren als een vies papje met warme melk. Maaar, door een beetje variatie én koud water inplaats van warme melk, sta ik nu iedere ochtend te popelen om van mijn ontbijt te smullen.

 • 40 gram havermoutvlokken van de Lidl
 • 30 gram Whey Isolate Vanille van XXL Nutrition
 • 25 gram gemengde noten
 • Een handje gedroogde cranberry’s
 • Ohja én niet te vergeten, de suplementpilletjes van de dag

Ben ik trouwens de enige die een aantal nootjes per besje sorteert? Bij iedere hap een besje :)

 

DSC_1177DSC_1170

Smoothie 1#

DSC_1186

| 1# Whey met Blauwe Bessiez Smoothie |

De Whey die ik heb gebruikt voor deze smoothie is de Whey Isolate van Nutrition XXL. Ik heb die van Body & Fit ook nog in de kast liggen en ik ga binnenkort de Whey Isolate en de Whey Caseïne van Maxxtreme uitproberen! Ik hou alleen van vanillesmaak en persoonlijk heb ik nog geen voorkeur voor een merk :)

 

INGREDIËNTEN:  Smoothie á la whey

 • 100 gr bevroren blauwe bessen
 • 30 gr whey isolate
 • 30 gr rijstebloem
 • ijsblokjes en 75 ml water

 

DSC_1159DSC_1167DSC_1183

Nóg een studiekeuze?

Screen Shot 2016-02-12 at 11.14.51

| Studie keuze nummer 1.023.483 |

Eigenlijk zou ik deze site het liefst zo professioneel en zo strak mogelijk houden, maar eigenlijk vind ik het ook gewoon leuk om zo nu en dan persoonlijke stukjes te schrijven en om jullie up to date te houden over hoe het nou precies staat met de keuze van mijn studie.

In mijn vorige PERSONAL blogpost had ik jullie al ingelicht over de connectie tussen studie stop en meal prep. Twee dingen uit mijn vorige post: | 1 – Sport, gezond eten, slaap en gezondheid is mijn basis drijfveer | 2 – Het is een proces waar ik de rest van mijn leven mee bezig kan zijn |. Ik merk dat op deze manier bezig zijn met mijn gezondheid me zoveel meer energie geeft, dat ik op deze manier zoveel meer uit mijn leven kan halen en ik heb gemerkt dat het een basis is die ik niet los wil laten. Vanaf het begin dit studie jaar heb ik gezocht en gezocht. Welke studie ga ik kiezen, wat wil ik worden later, welke skills wil ik verder ontwikkelen en waar zie ik mezelf later tussen passen? Modeontwerper of Industrieel Ontwerper, Herman Brood Academy of Universiteit, allemaal totaal verschillende dingen en stuk voor stuk dingen die ik op dat moment écht wilde doen. Toen ik mijn lijstje afging, ging ik alleen keer op keer voorbij aan wat voor mij het belangrijkste was waardoor ik keer op keer op hetzelfde terug kwam; mijn gezondheid. Ineens haalde mijn zus iets aan, ‘is de studie Voeding en Diëtetiek hier op de HAN niks voor jou?’ In eerste instantie wuifde ik het af, want ja het staat nou eenmaal bekend dat er geen droog brood te verdienen valt als diëtist, maar ging er toch eens goed overdenken. Mensen helpen.. Praktijk ervaring opdoen en dit over kunnen brengen op anderen, in Nijmegen blijven wonen, nog vier jaar de tijd om aan mezelf te kunnen werken en naast de studie ook nog de tijd hebben om alles te kunnen combineren? Eigenlijk was het en wordt het, telkens weer opnieuw, duidelijk dat ik deze studie moet gaan doen; ik word er simpelweg al vrolijk van als ik eraan denk. So, final desicion? De studie Voeding & Diëtetiek aan de HAN in Nijmegen.

 

| Em.. Bulken? |

Wat een verschrikkelijk woord is het ook, ‘bulken’, zo’n term die alle fitness goeroes en fitness chicks graag gebruiken. Helaas kan ik er geen ander woord van maken. Zoals sommigen van jullie al weten ga ik dit jaar mijn eerste bikini wedstrijd draaien en het lijkt me ook leuk om jullie zo nu en dan in te lichten over hoe het daarmee staat en wat ik precies allemaal doe. Sommigen van jullie zullen zich afvragen waarom ik hiervoor heb gekozen omdat de prep maanden voor de wedstrijd niet echt meer gezond zijn (iets waar ik nu wel naar op zoek ben). De reden dat ik hiervoor heb gekozen is omdat ik er uiteindelijk achter wil komen hoe ver ik kan komen met het ‘manipuleren’ van mijn gedachtes. Ik heb een doel gesteld, nu ga ik me daaraan houden. Ik wil weten hoe die weg ernaar toe voelt, ik wil weten hoeveel overwinningen ik kan maken én natuurlijk wil ik weten hoe het voelt om op dat podium te staan :D.

12 Januari had ik mijn eerste afspraak in Venray met mijn coach, Janny Barents. Twee weken later heb ik mijn voedingsschema en trainingsschema gekregen en ben er vollop mee aan de slag gegaan. De aankomende 5 maanden ga ik goed veel eten om spiertjes op te kunnen bouwen, bulken dus. Aan de laatste drie maanden wil ik liever nog even niet denken, in die drie maanden zal ik van zo’n 21% vet dalen naar zo’n 12-14% vet en zal mijn humeur waarschijnlijk ook iets minder opgewekt zijn :).

Hoe mijn leven er nu uitziet? 4 keer per week training met genoeg rustdagen zodat mijn spieren kunnen herstellen. Twee keer per week ga ik naar de Lidl of de Aldi om mijn boodschappen voor vijf dagen te halen. Ik ben ongeveer 2-3 uur bezig om alles klaar te leggen en voor te bereiden zodat ik vijf dagen lang niet meer aan eten koken hoef te denken (behalve deze week, want ik wilde het iétsje lekkerder maken dan alleen een gekookte pot). Ik eet 7 keer op een dag, waar ik overigens echt super blij mee ben want ik kijk echt ieder moment uit naar mijn volgende eetmoment, en ik drink 2-3 liter water per dag. Maar het belangrijkste is; ik voel me iedere dag echt top. De regelmaat doet me zó goed waardoor ik ook echt dingen wil ondernemen. Iedere dag is een dag goed voor elkaar; vroeg slapen en vroeg opstaan om er de volgende dag er weer een topdag van maken. Veel meiden vinden het vreselijk om te ‘bulken’, doe mij nog maar een paar maandjes extra.

Fitness Recept 2#

DSC_1170

| 2# Zoete Aardappel Frietjes met Zalm Recept |

Eigenlijk zou ik vrijdag pas dit zelf bedachte recept uitproberen, maar ik kon het niet laten om vandaag even te kijken of het wat zou worden. En het was lékker, haha nee ik heb echt genoten van mijn maaltje. De frietjes waren misschien niet zo knapperig geworden als dat ik had gewild, dat komt waarschijnlijk door de compleet andere structuur van de zoete aardappel, maar de smaak was echt heerlijk. En em.. heel raar, maar toen ik de oven opendeed hoorde ik de frietjes piepen. Waarschijnlijk omdat de lucht eruit stroomde? Vrijdag is het bij ons altijd friet dag, en in plaats van de normale friet mag ik vrijdag weer genieten van dit simpulu en lekkuru recept.

 

 

INGREDIËNTEN: (Voor twee dagen)

 • 2 grote zoete aardappelen
 • 250 gr wilde zalm
 • 300 gr gekookte broccoli
 • 2 bosuitjes
 • oregano, zout en peper
 • scheuten olijfolie

 

Eigenlijk is het een super simpel recept. De broccoli chop je op en kook je gaar 8 minuten. De bosuitjes snij je ook alvast. Ondertussen zet je de oven aan op 200 graden. De zoete aardappelen schil je even, snijdt er daarna kleine frietjes van, verspreidt ze daarna over de bakplaat en besprenkelt ze met de oregano, zout, peper en een scheut olijfolie. De frietjes hoeven maar 10 minuten in de oven, de laatste twee minuten gooi je snel nog even de bosuitjes op de bakplaat. De zalm bak je in een koekenpan in olijfolie in ongeveer 5 minuten gaar. Alles daarna eventjes op het bord leggen en wederom; Klaar is Kees.

 

DSC_1170DSC_1173DSC_1168

Fitness Recept 1#

DSC_1155

| 1# Stamppot met Koolvis Recept |

Deze week wilde ik iéts creatiever te werk te gaan met de ingrediënten die ik mag eten en heb ik besloten om er een recept van te maken. Inplaats van alles stuk voor stuk te koken en in bakjes te pleuren wilde ik er iets smakelijkers van maken. De eerste van deze week is een stamppotje. Dit ik heb ik gisteren gegeten en eet ik vandaag en morgen nog als avondeten. Voor donderdag heb ik weer een nieuw recept verzonnen, maar die gooi ik vrijdag online!

 

INGREDIËNTEN: (Voor drie dagen)

 • 3 grote zoete aardappelen
 • 450 gr koolvis
 • 3 gekookte eieren
 • 150 gr spinazie (diepvries)
 • 450 gr gekookte broccoli
 • 4 bosuitjes
 • kerrie kruiden, cayennepeper zout en peper
 • scheut olijfolie

 

Allereerst schil je de sweet potatoes. Je chopt ze in stukjes, gooit ze in een pan en zet ze aan de kook. Zorg dat ze zacht zijn gekookt en klaar voor de stamp (blijven porren in de appel). Van de broccoli chop je ook even alle toppen af, je zorgt dat de toppen in een pan terecht komen waardoor je ze in 8 minuten gaar kan koken. De eieren kook je in de inmiddels nu al derde aangebroken pan. Hoppathee, de vis in de vierde pan, zout, peper en cayennepeper erover heen sprenkelen en niet vergeten om te draaien zo nu en dan. Bosuitjes fijnsnijden en spinazie in de magnetron (tussendoor aantal keer roeren). Alles afgieten als het klaar is en de eieren even laten schrikken ‘boe’ met koud water. Zoete aardappelen, broccoli, spinazie, bosuitjes, kerrie kruiden, zout en peper in 1 van de 4 pannen en stampen maar. Ik heb de stamppot nog even mooi in de vorm van de vis gedrukt met een lepel, maar als ik jou was zou ik nadat je alles op het bord heb gekwakt meteen gaan eten. Klaar is Kees.

 

2DSC_1151DSC_1155

Van studie stop naar Meal Prep

Mealpreppa

 ‘Ah nee hé, niet nog een Meal Prep blogger’

Eigenlijk wilde ik helemaal niet gaan bloggen. Bloggen over meiden dingen. Bloggen over ditjes en datjes, of over fitness #ilovehealth #fitnesschick #healthfreak #superleuk. Ik wilde eigenlijk niet mee met de stream bloggers of mee met de hype omdat iedereen het doet. Maar wat ik wél wilde is delen. Delen over keuzes maken, denkprocessen en ervaring, omdat ik ook graag van anderen lees wat ze denken, doen en ambiëren.

Deze lange en uitgebreide post gaat over hoe moeilijk ik het vind een keuze te maken en hoe belangrijk ik het vind om een intrinsieke motivatie te hebben om te blijven doen wat ik écht wil. Er is zóveel wat ik wil vertellen, ik hoop dat jullie er een beetje wegwijs uit kunnen maken!


| Studie Keuze na Keuze |

Zoals iedereen het onderhand wel heeft meegekregen heb ik keuze na keuze gemaakt in de afgelopen periode. In eerste instantie was ik gestopt met de studie, nouja gestopt, ik zou dit jaar een tussenjaar houden en mijn propedeuse halen. Dit jaar wilde ik stoppen om plaats te maken voor ‘passies’ en om hobby’s verder te ontwikkelen. Ik ben vollop van start gegaan begin dit studie jaar. Zoals je kan lezen op mijn ABOUT page heb ik het één en ander uitgelegd over wat ik zoal had ondernomen. Ik ben blij. Blij en dankbaar dat ik weer even terug naar de basis ben gegaan. Thuis bij vader Jeff en mijn zuster Fern om een kans te creëren helemaal opnieuw te beginnen en vanuit daar weer verder te bouwen. Dit jaar heb ik de mogelijkheid gekregen alles even op een rij te zetten. Cliché vragen zoals ‘wat vind ik nou eigenlijk belangrijk’ en ‘wat wil ik echt bereiken’ gingen non-stop door mijn hoofd. Niet dat ik daar ooit mee klaar zal zij. Het is iets wat ik altijd moet blijven doen, dat relativeren. Maar het was in ieder geval vooral nu belangrijk even alles op een rij te zetten om een onderbouwde belangrijke keuze te kunnen maken; ‘welke studie ga ik doen en hoe ga ik verder‘.

Eerst was het doel om naar het AMFI te gaan, crea bea, mode ontwerper. Ik krijg nu nog steeds positieve kriebels als ik eraan denk. Kleren naaien, vormgeving, eigen kledinglijn beginnen en vooral veel bezig te zijn met ontwerpen. Mijn moeke had me leren kleren naaien. Ik had een camera aangeschaft die al een hele tijd op mijn verlanglijst stond en ben deze site gaan bouwen.

Maar toen.. Toen kwam daarover de twijfel; ik was bang een verkeerde keuze te maken omdat ik stiekem nog een andere passie had. Eigenlijk wilde meer gaan doen met zingen en ook leren DJ’en en produceren om het samen te kunnen combineren. Mijn ambitie was van het AMFI naar de Herman Brood Academy versprongen – mijn vorige post ging daar over. Daar ben ik ongeveer 1,5 maand vollop voor gegaan. Het programma Ableton gehacked en ermee aan de slag gegaan. Minimaal 30 minuten per dag heb ik aan de piano gezeten. Met mensen afgesproken om muziek te maken en meningen te vragen. Ik droomde over het worden van een artiest met een eigen stijl (tech funk/tech house/funk ’80’s).

Maar toen.. Toen kwam daarover te twijfel. Zekerheid? Een universitaire studie weggooien? En ontwerpen dan? Nog maar 2 jaar en dan heb ik een bachelor? Een diploma en daarna zijn alle opties nog open? Maar goed, even terug naar de connectie tussen studiekeuze en Meal Prep :);

GEZONDHEID is tóch wel heel erg belangrijk

Na een tijdje begon ook een ander besef te komen. Ik werkte zo nu en dan (1-3 keer per week) s’nachts bij de Drie Gezusters en vaak op feestjes bij de organisatie 24/7. Super leuk werk. Ik kon echt genieten van een hele avond achter de bar staan samen met een top team. Jezelf helemaal uit de naad te werken, maar desondanks de sfeer verkopen met een dikke glimlach en beleefdheid. Heerlijk. Het grote nadeel was dat mijn ritme totaal uit controle was. Doordeweeks zette ik de wekker op 8 uur s’ochtends om de dag een beetje op orde te hebben, terwijl ik in het weekend of op vrijdag pas om 10 of 11 uur s’ochtends op bed lag. Daarbij probeerde ik doordeweeks dan ook wel wat te sporten (fitness is altijd iets geweest waarvan geprobeerd heb het erin te houden), maar door het werken was mijn weerstand ronduit slecht. Ik at ongezond en voelde me niet lekker in mijn vel.

Dus, aanpakken die handel. Ik ging minder werken s’nachts, nu werk ik helemaal niet meer s’nachts. Fitness ging van 3 keer naar 5-6 keer per week. De wekker ging iedere dag om 8 uur en het voelde telkens als een overwinning als ik voor de wekker uit mezelf wakker werd. ‘Heerlijk, goed geslapen’. Ik kwam een trainer tegen bij Basic Fit die me persoonlijk wilde trainen omdat hij me fanatiek in mijn eentje zag trainen. Van het één kwam het ander en ook in sport voelde ik mijn ambitie groeien. Ik voelde me fit, lekker in mijn vel en het gezonde eten maakte me sterk. Vandaar, mijn allereerste meal prep. Ik begon na te denken over wat ik zou kunnen bereiken in fitness en had mijn zinnen gezet op het vinden van een coach om vervolgens mee te kunnen doen aan mijn allereerste Bikini Fitness Competitie. volgende week dinsdag mijn eerste afspraak bij mijn coach, dus hartstikke spannend! Ik kan nu wel makkelijk praten over hoe goed ik bezig was, maar het ging en gaat niet ineens perfect.

Als je geen studie hebt dan is je rooster helemaal vrij. Je kan gaan en staan waar je wilt. Omdat ik zelf ambities had was ik aan de slag gegaan, maar dat gaat niet altijd even makkelijk. Ik heb dagen gehad waarin ik letterlijk N I K S heb uitgevoerd. Waarin ik serie na serie heb gekeken. Op die dagen voel ik me verslagen. Dan wil ik niet meer proberen omdat ik het heb opgegeven en dan blijf ik het liefst zo lang mogelijk uitslapen. ‘Leave me alone with my misery’. Vorige week, de dag nadat ik mijn laatste nachtdienst had gedraaid ben ik ook weer zo compleet uit de running geweest. Het was een dienst van 13,5 uur van 18.00 – 07.30, aan een stuk door zonder pauze en zonder eten. Ik was met de auto op en neer gereden tussen Zaandam en Nijmegen. Onderweg naar huis viel ik bijna achter het stuur letterlijk in slaap en had maar besloten te parkeren bij een tankstation om snel 15 minuutjes te tukken. Ik kwam as usual om 10.30 thuis. Kortom, slopend. Daarna doelloze en verslagen dagen gehad. De keuzes en de twijfel van de studiekeuze legde ook een enorme druk op me omdat ik er constant mee bezig was. Ineens was ik wéér helemaal aan het twijfelen en wist ik wéér niet wat ik wilde dus vond ik nóg een excuus om niks te doen. Opgeven en laten varen. ‘Alles voor niks geweest’..

Maar toen.. Haha. Ja toen stuurde mijn trainer me een appje. ‘Vanaf maandag gaan we weer trainen, vollop er tegen aan’. Hoe graag ik het ook wilde uitstellen, de eerste stap was weer zo belangrijk. Voordat ik het wist had ik na de eerste training weer mijn optimisme te pakken en was ik weer helemaal bezig. Blij, fit, vrolijk, energiek en ondernemend. Ik ben erachter gekomen dat hoe vaker ik mezelf train om weer op mijn benen te gaan staan en weer door te gaan, hoe makkelijker het wordt. Mijn gezondheid is en fitheid is nummer één. Het is voor mij de basis om weer door te kunnen gaan en met mijn andere ambities bezig te kunnen zijn. Dat geldt voor mij. Dit is een manier die ik heb gevonden en die voor mij werkt, voor iedereen kan het natuurlijk anders zijn.

DUS, welke keuze wordt het nu?

 •  Les nummer 1:  Sport, gezond eten, slaap en gezondheid is mijn basis drijfveer.
 •  Les nummer 2:  Het is een proces zonder einddoel. Iedere dag opnieuw de keuze maken om het beste uit die dag halen, is een dag overwonnen.

Als ik vanuit die lessen ga denken, dan denk ik ineens heel anders na over mijn toekomst en keuzes. Dan ga ik nadenken over hoe ik een basis kan combineren met de rest. Weer relativeren. Nadenken over de langer termijn, met een basis inkomen met een basis van gezondheid :). Want ja, hoe je het ook wendt of keert, er moet toch een keer brood op de plank komen.

Als ik alles als een proces ga zien; dan heb ik dus nog even de tijd. Dan heb ik nog even de tijd om een diploma te halen in welke studie dan ook. Dan heb ik nog de tijd om me bezig te houden met mijn hobby’s. Dan hebben mijn hobby’s ook de tijd om zich verder te ontwikkelen. Dan hoeft het dus niet allemaal nu ‘anders gaat het nooit lukken’. En dan heeft mijn basis ook de tijd om sterker te worden. Waarom zou ik dan niet eerst mijn diploma halen in Industrieel Ontwerpen? De studie vergt veel tijd maar daarom heen kan ik de rest van mijn leven vormgeven. Nog twee jaar en dan kan ik daarna verder zien wat ik wil gaan doen. Wie weet kan ik daarna al gaan werken, of daarna een master, of daarna nog naar het AMFI.

Na zoveel denken en doen denk ik nu weer een juiste keuze gemaakt te hebben. Deze keer met nog meer onderbouwing en ervaring. Wie weet kom ik over een maand weer op een andere keuze, maar gelukkig zal dat dan ook weer nieuwe inzichten met zich meebrengen. Ach, waarom moet ik toch altijd zo moeilijk doen haha.

My Lucky Dime

DSC_1009-Recovered copy

| Studie keuze |

Het liefst wilde ik de foto voor zichzelf laten spreken, maar ik heb toch besloten om er een stukje bij te schrijven. De laatste periode heb ik getwijfeld en ben ik radeloos geweest over wilde richting ik op wilde kwa studie en bezigheden. Ik wilde naar het AMFI, om me compleet te storten op het ontwerpen van kleren en om mijn creativiteit de vrije hand te geven. Toch merkte ik dat ik me niet helemaal kon focussen omdat mijn gedachtes steeds afdwaalde. Al heel lang heb ik stiekem de wens om voor iets heel anders te gaan maar altijd de verstandige keuze gemaakt om te gaan studeren of een studie te kiezen die me ‘zekerheid’ zou geven. Maar ik kon mijn onderbuik gevoel niet loslaten. Dus ik heb ervoor gekozen om me niet langer te ‘kwellen’ en gewoon te gaan waarvoor ik eigenlijk écht wil gaan. Tot nu toe heb ik het gevoel gehad de juiste keuze te hebben gemaakt. Het heeft me een gevoel van rust en kracht gegeven. Dat zal over een aantal jaar pas blijken natuurlijk.. Voor nu is het focussen en doorgaan. De audities halen. Wat het belangrijkste van alles is, is dat ik een keuze heb gemaakt gebaseerd op mijn onderbuik gevoel en het vertrouwen dat het kán als ik er ook écht voor ga. Mijn zus heeft me dit muntje vandaag gegeven, ik noem het mijn ‘Lucky Dime’. Ik zal hem bij me dragen en terug denken aan het moment en het gevoel en de dag dat ze me het muntje gaf.